Sloganul meu de „Veşnic îndrăgostit de România”, pe care îl tot promovez sus şi tare, îmi permite să abordez şi astfel de subiecte.

Honneur et fidelitte, onoare şi fidelitate, două cuvinte ce ar trebui să răzbească în inimile tuturor românilor atunci când vine vorba de ţara lor şi compatrioţii lor. Dacii arătau în primul rând fidelitate faţă de neamul lor şi mureau cu onoare apărându-şi libertatea şi familiile. Strămoşii noştri din Evul Mediu şi-au dat viaţa pentru libertatea şi drepturile lor. În cele două două războaie mondiale… onoare şi fidelitate. La Revoluţie? Libertate, democraţie, drepturi. S-a murit cu onoare şi fidelitate faţă de o cauză dreaptă.

Dar unde este onoarea şi fidelitatea din România zilelor noastre? Răspunsul este: la oamenii de rând, oamenii simpli ce îşi doresc o viaţă liniştită, îşi plătesc dările, duc societatea şi economia mai departe, îşi cresc copii cu puţinul pe care îl câştigă şi astfel asigură viitorul ţării.

I-aş întreba acum pe guvernanţii acestei ţări: Unde este onoarea dumneavoastră în faţa celor care v-au ales? Cum vă manifestaţi dumneavoastră fidelitatea faţă de români şi România?

Domnule Băsescu, ar trebui să fiţi primul român care să ne arate cum trăieşte cu salariul minim pe economie şi după asta, dacă vă este prea uşor traiul, să vă reduceţi din el 25%.

Domnule Boc, acum 70 de ani nu ai fi fost bun nici să ştergi cizmele soldaţilor care plecau în luptă, pentru că pe dumneata nimeni nu te-ar fi băgat în seamă şi ai fi rămas în urmă alături de incapabili, văduve, bătrâni şi invalizi.

Mă pot „mândri” cu o medie 100 de vizitatori pe acest blog, zilnic. Dacă intraţi aici şi chiar citiţi umilele vorbe, parcurgeţi vă rog şi articolul de mai jos preluat de pe neacostache.com:

Doar un bob zabavă: numai azi nu-i mâine!

Se zice că mâine, 19 mai, dupa cum aflăm şi de pe No basescu Day, violeţii din capitală, cărora li se vor alătura mulţimi din diverse categorii sociale, “mulţumite” de  “măsurile anticriză” ale  guvernanţilor si Preşedintelui nostru, vor avea ca punct de întâlnire, Muzeul de Geologie, la ora 10, de unde se vor deplasa în Piaţa Victoriei. Sper să fie o manifestaţie nonviolentă, care să-i convingă pe cei ce ne “conduc”, de injustele lor măsuri antipopulare si antinaţionale.
Normal că nu toţi nemulţumiţii din provincie se vor putea deplasa în Capitala, dar se poate manifesta paşnic şi în faţa reprentanţilor  guvernului din teritoriu.

Mesaj pentru PROVINCIE:
In data de 19 mai 2010, orele 10.00, mergeti in fata primariilor a prefecturilor sa va intrebati conducatorii:
Traiti Bine?

Vom trăi şi vom vedea ce va fi şi mâine!